Expositie 12,5 jaar

12 ½ JAAR OPEN ATELIER VUGHT

Expositie leden van het Open Atelier Vught Naar aanleiding van het 12 ½ jarig bestaan van het Open Atelier Vught exposeren de leden samen in Huize Elisabeth te Vught.

In september 2006 begon Joke Postma met het Open Atelier. Ondertussen werken we in het derde atelier: DePetrus met een vaste groep van 10 schilders.

Bij het Open Atelier werkt iedereen op een eigen manier. Er is geen les waarin je allemaal hetzelfde doet, maar je krijgt wel hulp bij het maken van jouw eigen werkstuk, en het ontdekken van je eigen 'handschrift'.

We tekenen en schilderen met verschillende materialen, en proberen daar op een vrije manier mee om te gaan. Het Open Atelier is er voor beginners en gevorderden, we leren van elkaar en van de werkbespreking aan het eind van de avond.

In al het werk is een relatie te vinden met mens en/of natuur. Vooral de natuur en daarmee samenhangend het landschap is en blijft een bron van inspiratie voor de schilders. Daarnaast vormen mensen en hun onderlinge relaties een aanleiding om aan de slag te gaan.

 Het ene werk is ingetogen en verstild, ander werk is weer kleurrijk en uitbundig. Er wordt vaak naar aanleiding van de werkelijkheid geabstraheerd. Door het werk naast en door elkaar te hangen, kan het ene werk het andere versterken. Zo ontstaat een spannend geheel van divers werk van de 10 schilders.

Kijk voor meer info op: www.jokepostma.nl of openatelierjoke.blogspot.com Van vrijdag 8 maart t/m zondag 24 maart. Huize Elisabeth, Elisabethstraat 2, 5261 VM Vught. Openingstijden: elke dag te bezichtigen in de gang op de benedenverdieping.Inrichten expositie 7 maart 2019

Opening expositie Open Atelier Vught op 8 maart 2019


Welkom op de opening van de expositie van het Open Atelier Vught. Een gang vol mooie werken van de 10 mensen van het OAV ter gelegenheid van het 12 ½ jarig bestaan. 

In september 2006 kreeg ik de vraag om een open atelier op te richten. Kan ik altijd proberen dacht ik toen. We begonnen in het atelier van Schoonvelt, grote zolder maar erg koud. In 2009 verhuisden we naar de zolder van ABZ, mooie ruimte, lekker groot. Vorig jaar verhuisden we naar het atelier in DePetrus, daar moesten we wel even aan wennen.

Wilde ik er eerder niet meer dan 6 mensen hebben, nu zijn er 9 leden, en dat gaat prima. Een fantastische groep mensen met elkaar, zorgzaam, opbouwende kritiek over elkaars werk, positief. En meelevend met elkaar ook buiten het Open Atelier.

We schilderen ieder op onze eigen manier, en gaan op een vrije manier aan de slag. Soms is er een vrije opdracht, waar je op je eigen manier mee om kunt gaan.

Anne geeft het leven graag kleur. Zij schildert vaak mooie portretten, maar experimenteert ook graag met verschillende manieren van schilderen. Zij gaat geen onderwerp uit de weg, het werk is zeer gevarieerd.
Annemiek houdt meer van ingetogen kleuren. Ze heeft verschillende onderwerpen zoals landschap, maar ook menselijke figuren op een abstracte manier weergeven.
Bea is na een kleine pauze weer terug bij het open atelier. Zij heeft een bijzondere manier van schilderen, zoals zij met één streek van het paletmes een bloem neerzet… bijzonder werk.
Hanneke is van de mensen, zowel portretten als figuren. Zij volgt verschillende schilderlessen, maar op het Open Atelier experimenteert ze graag met kleuren en lijnen en vaak zit er een klein grapje in haar werk.
Hans houdt van landschappen en soms een menselijk figuur. De landschappen fotografeert hij zelf op zijn verre reizen en schildert ze later na. Hans is altijd ‘super tevreden’ over zijn werk 😊
Ineke houdt net als Annemiek niet van felle kleuren, ze hangen dan ook mooi naast elkaar. Zij houdt van natuur en landschap om weer te geven. En houdt ook van experimenteren, zoals schilderen op gekreukeld aluminium.
Leo heeft diverse manieren van schilderen. Soms abstract en grote vormen, maar ook prachtige portretten, zoals er hier één in de gang hangt. Het plezier spat er vanaf, met veel kleur.
Marijke is enthousiast begonnen met schilderen twee jaar geleden. Er zijn al diverse mooie werken gemaakt, van stilleven tot landschap. Altijd enthousiast om aan iets nieuws te beginnen.
Sylvia schildert altijd rustig aan vrouwenportretten. Vooral de houdingen van vrouwen kan zij goed weergeven. Soms een landschap of een werkje met dieren, maar altijd herkenbaar van Sylvia.
Joke: ik schilder mee met de leden van het atelier. Dat doe ik dus al 12 ½ jaar met veel plezier. De aanleiding voor mijn werk vind ik in de natuur. Ik probeer op een vrije manier te werken, het beeld van het werk hoeft niet hetzelfde te zijn als het beeld wat er de aanleiding toe was.

Ik wil de leden van het Open Atelier bedanken voor hun enthousiasme en vertrouwen om elke maandagavond te komen schilderen.
De expositie is geopend! Loop straks nog eens langs de mooie werken en geniet ervan. Het werk hangt nog twee weken hier in de gangen van Huize Elisabeth.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten